Ракометна академија

Подгответе се за нови предизвици: Стартува новата сезона на Вардар Јуниор лигата

Најдобрата ракометна лига за млади категории во организација на Ракометната академија Вардар стартува в недела, 28 октомври во СЦ „Јане Сандански".

Најмладите вардарци од Кисела Вода тренираа со Индира Кастратовиќ и Симе Симовски

Најмладите дечиња од ракометната школа Кисела Вода Вардар имаа уникатно искуство меѓу нивните врсници на тренинг со тренерот на женската екипа на Вардар Симе Симовски и координаторот за женските младински селекции Индира Кастратовиќ. Искуството го збогатија и...

Вардар Седмерец - нетрпеливи да заиграат во Вардар Јуниор лигата

Вардар Седмерец од Охрид се подготвува за неговата прва сезона во најголемиот ракометен проект за деца во Македонија, Вардар Јуниор лигата. Тренерот Борис Џутески вели дека со нетрпение го чекаат стартот на новата сезона, а и ние сме нетрпеливи да ги видиме...

Стартуваат уписите за Кисела Вода Вардар

Ракометна Академија Вардар започнува со упис на членови во ракометната школа во Кисела Вода. Првите тренизи ке се одржат на 20.09.2018 година во спортската сала при ООУ Партенија Зографски – Кисела Вода, и тоа за децата родени 2010 и помлади тренинзите се во...

Тренирајте ракомет во регионалните единици на Ракометната академија Вардар

Ракометната академија Вардар со своите 22 регионални единици ве очекува на уписите за новата, четврта сезона од Вардар Јуниор лигата. Бидете дел од најголемата лига во Македонија каде ќе имате можност да се натпреварувате само со своите врсници, и тоа во неколку...

Почнаа уписите за најконкурентната Вардар Јуниор лига во Македонија

Стартуваат уписите за новата 2018/19 сезона од најконкурентната ракометна лига во Македонија за млади категории. Вардар Јуниор лигата со четвртата сезона по ред во организација на Ракометната академија Вардар, прераснува во традиција која на децата им дава...

Кале и Бисинов станаа шампиони во Вардар Јуниор лигата

Кале Вардар и Бисинов Вардар се шампиони на Вардар јуниор лигата сезона 2017/18 во категориите 2002/03 и 2006/07.