Ракометна академија

На турнир во БиХ се подготвуваат за Вардар Јуниор лигата

Сакајќи да бидат во што подобра форма за Вардар Јуниор лигата, екипите кои се дел од најдобрата Ракометна академија Вардар ја користат секоја шанса да одиграат турнири во Македонија и надвор. Таков е примерот и со Филип Вардар, чии момчиња и девојчиња во...

Младинската селекција се поднови и со деца од Вардар Јуниор лигата

Вардар Јуниор лигата ги дава очекуваните резултати. Децата, чија игра надлежните од Вардар будно ја следеа во текот на минатогодишната сезона, во пресрет на новата сезона ги пополнија испразнетите места во младинските селекции на Вардар. Играчите од младинските...

Збогум мини ракомет, децата од 2006/07 ќе се натпреваруваат како големи ракометари

Во новата, трета сезона од Вардар Јуниор лигата за првпат во ракомет ќе се натпреваруваат момчињата и девојките од генерацијата 2006/07.

Кога сонот станува јаве - Дресот од Јуниор лигата да се замени со вардаровиот

Последнава сезона учествуваше на зимскиот турнир „Еден живот, една љубов", и беше наградена за најдобар играч, а претходната сезона со индивидуални награди се закити и по финалето од Вардар Јуниор лигата. Запознајте ја Марија Гоцевска, која од новата сезона ќе...

И на лето нема пауза: вардаровите школи играат ракомет на песок

Четири ракометни школи од големото семејство на нашата Ракометна академија Вардар се дружеа и натпреваруваа заедно на летен камп во Грција. Девојчиња и момчиња од Скопје, Куманово и од Тетово, односно од Ново Лисиче Вардар, Ѓорче Петров Вардар, Карпош Вардар и...

Делчевци очекуваат уште една одлична сезона со категоријата 2004/05

Фокусот поминува на помладите генерации во новата сезона од Вардар Јуниор лигата. Според најавите од школите расте бројот на деца кои ќе се натпреваруваат во генерациите 2004/05 и 2006/07. И тоа и во двете категории – момчиња и девојчиња. Се разбира, на теренот...

Пакувајте ги дресовите, време е за кампови

Нема одмор за дресовите од Вардар Јуниор лигата. Со крајот на натпреварувачката сезона и почетокот на летната сезона нашите млади ракометари веќе се подготвуваат за нови ракометни предизвици. Желни за нови знаења и нови искуства децата веќе се подготвуваат за...

Јуниор лигата заврши, но дружбата продолжува

Уште една успешна и незаборавна сезона од Вардар Јуниор лигата останува зад нас. Во текот на годината растеше и бројот на деца кои беа дел од лигата. Околу 700 момчиња и девојчиња беа дел од натпреварите, додека бројот на деца кои под закрила на Ракометната...

И судиите потврдија: Вардар Јуниор лигата е најдоброто нешто за македонскиот ракомет

Судиите Иво Ѓоргиевски и Виктор Младеновски, стекнуваат судиско искуство со Вардар Јуниор лигата, а судеа и на натпреварите од зимскиот турнир „Еден живот, една љубов", но она што нѐ радува е нивниот впечаток дека Ракометната академија Вардар трасира нов правец...